Verhalen die werken voor Rotterdam

Waar ben jij van?

Werken bij de gemeente Rotterdam is erg gevarieerd. Dat blijkt uit de vele interessante, ontroerende en mooie testimonials van medewerkers. Het zijn de verhalen die wij met plezier hebben achterhaald en die kleur geven aan de wervingssite voor de gemeente: www.werkenvoorrotterdam.nl.

Tot de kern

Het concept ‘Waar ben jij van’, dat we samen met Friends for Brands ontwikkelden voor de gemeente, vormde de basis voor de invulling van deze wervingssite. Tijdens onze gesprekken op de werkvloer hebben we de werknemers van de gemeente Rotterdam leren kennen. Door dieper in te gaan op het werk dat zij doen, maar vooral ook met doorvragen naar hun motivatie, filterden we het belangrijkste uit het gesprek. Namelijk het antwoord op de vraag ‘Waar ben jij van?’ Een vraag die de kern raakt en betekenis geeft aan het werk dat iemand doet.

Betekenis

“Ik ben van het leesbaar maken van gegevens, zodat collega’s op straat hun werk beter kunnen doen.” Dit zegt Aid Avdic, front-end developer bij de gemeente Rotterdam. Met zijn verhaal geeft hij een inkijkje in zijn baan en legt hij uit waarom hij elke dag met plezier naar zijn werk gaat. In de persoonlijke ervaringen van de medewerkers komen ook belangrijke motivaties naar voren om voor de stad Rotterdam te willen werken. Dankzij de testimonials raken dus meer mensen enthousiast voor een baan bij de gemeente. Waardevol!

Portretten

Naast de diepte-interviews met medewerkers en het schrijven van de testimonials, hebben we samen met Taken by Storm en fotograaf René Castelijn de stijl en fotografie doorontwikkeld. Krachtige portretten van de mensen die werken aan een schone, veilige, groene, gezonde, sportieve en leuke stad. Een paar mooie voorbeelden zie je hier:

meisje met lang donker haar en zwarte blazer

blonde vrouw met blauwe kleding

 

 


loading..