Rotterdam. Maritime Capital of Europe.

RMCoE

WELCOME TO ROTTERDAM. MARITIME CAPITAL OF EUROPE.

Er staat een vacature open. Die van maritieme hoofdstad van Europa. Hamburg, Oslo, Londen en Rotterdam hebben allemaal de potentie om de leidende stad te worden op het gebied van maritieme dienstverlening. In het rijtje van kanshebbers is er een stad die zich echt anders kan positioneren dan haar concurrenten: Rotterdam. Waarom? Rotterdam is de enige met zo’n divers aanbod van sectoren die samen als een maritiem ecosysteem opereren.

POSITIONERING

Ons team werd gevraagd om het maritieme cluster van Rotterdam te herpositioneren. Van grootste haven ter wereld naar maritieme hoofdstad van Europa. De thuishaven van een van de meest complete en competitieve maritieme clusters ter wereld. De place-to-be voor verladers, reders, traders, investeerders en maritieme bedrijven die willen groeien, vernieuwen en voorop willen lopen in energietransitie en digitalisering. Omdat alles in deze regio aanwezig is en dichtbij ben je altijd een voetlengte voor op de concurrentie.

ONLINE PLATFORM

Samen met IN10 ontwikkelden we vervolgens een centrale aanlegplaats voor ondernemers die vanuit of met Rotterdam zaken willen doen. Een online platform waar alle sectoren zich als een cluster presenteren en waar je binnen twee clicks met vernieuwers en industry leaders aan tafel zit. Aanvullend produceerden we ook ondersteunende marketingmaterialen om het verhaal en de boodschap van Rotterdam internationaal verder te brengen.


loading..