Regionale Oncologienetwerken

Regionale Oncologienetwerken


Voor regionaal oncologienetwerk Zuidwest Nederland (opdrachtgever Erasmus MC Kanker Instituut) ontwikkelden we samen met illustrator Thijs Lansbergen een aantal animaties. De animaties leggen uit hoe ziekenhuizen in de regio samenwerken op het gebied van Blaas- en Schildklierkanker en welke voordelen deze samenwerking heeft voor patiënten.

Landelijk programma, regionale dekking.

Het landelijke programma Naar Oncologienetwerken van het Citirienfonds is een andere manier van het organiseren van de oncologie. Het oncologienetwerk Zuidwest Nederland faciliteert en stimuleert de samenwerking tussen de zorgaanbieders in de regio. Dit heeft als doel dat iedere patiënt – in de toekomst – toegang heeft tot excellente, patiëntvriendelijke en efficiënte zorg dichtbij huis.

Wij ondersteunen de netwerkvormging van Zuidwest Nederland met communicatieadvies en in de uitvoering daarvan. De zorgaanbieders zijn zeer te spreken over de animaties omdat ze naast vakgenoten ook patiënten uitleggen hoe de regionale zorg rondom de patiënt met blaas- of schildklierkanker op dit moment is georganiseerd. Dichtbij waar het kan, verder weg als het moet.

Design: Thijs Lansbergen
Tekstcreatie: Roos & van de Werk
Voice-over stem: Daphne Pas

Meer weten over het landelijke project Naar regionale oncologienetwerken ga naar de website: www.oncologienetwerken.nl


loading..