Radar WMO Diensten: Ruimte Huren in de de Buurt

Ruimte-Huren-in-de-Buurt-RoosvandeWerkMaatschappelijk ondernemerschap en Innovatie

Radar WMO diensten versterkt de samenleving door de eigen kracht van mensen en wijken optimaal te gebruiken. Ondernemerschap vormt de rode draad en wordt aangewakkerd bij medewerkers, maar ook in de samenwerking met lokale ondernemers en partners. Centraal in het denken staat dat Radar efficient om gaat met subsidie. Door minder afhankelijk te zijn van overheden en fondsen kan er veel meer worden bereikt voor de samenleving.

Op dit moment werkt Radar onder meer aan het revitaliseren van wijkcentra (voormalig buurthuizen), het vormgeven van zorg en welzijnsteams en de aanpak van overlastgevende jeugd. Radar is verantwoordelijk voor het  beheer van een groot aantal wijkcentra in Rotterdam. In deze wijkcentra moet iedereen zich welkom voelen. Dat vraagt om een schone, veilige en prettige omgeving, vriendelijke dienstverlening en goede faciliteiten. Medewerkers van Radar zorgen hiervoor samen met bewoners en vrijwilligers uit de buurt.

Ruimte Huren in de Buurt

Ruimte Huren in de Buurt is een initiatief van Radar. Om te zorgen dat zoveel mogelijk bewoners, organisatie en ondernemers gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de wijkcentra moet het vinden en reserveren van een geschikte ruimte net zo simpel zijn als het bestellen van een bioscoopkaartje. Een slim idee dat vroeg om een slimme uitvoering.

Roos en van de Werk ontwikkelde voor Radar de positionering en het concept achter dit creatieve business idee en begeleidde de realisatie. 7u Digital Originals tekende voor de bouw van de website.


loading..