Raad voor de Kinderbescherming: Adviesteam

Raad-Kinderbescherming-AdviesTeam-Roos-vandeWerk-2

Raad voor de Kinderbescherming: Adviesteam

Voor het kind.
Al meer dan 100 jaar.

Op 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk geworden voor de uitvoering van alle jeugdzorg. Om de gemeenten goed te kunnen adviseren en om de dienstverlening voor kinderen, jongeren en ouders optimaal te laten verlopen, heeft de Raad voor de Kinderbescherming het Adviesteam opgezet. Met het Adviesteam draagt de Raad bij aan tijdige en preventieve hulp, betere samenwerking in de keten en oplossingsgericht werken. Het Adviesteam is betrokken en gericht op samenwerking en kan geraadpleegd worden wanneer er ernstige zorg is over de opgroei- en opvoedsituatie van een kind of jongere tussen de 0 en 18 jaar.

Vragen over het adviesteam?

Wat is de rol en taak van de Raad? Welke diensten worden verleend? Welke partijen en professionals zijn betrokken? En welke rapportages vervaardigen de Raad en het Adviesteam? Praktische vragen, maar o zo belangrijk voor vlekkeloze en soepele dienstverlening.

De antwoorden op deze vragen worden gegeven in de vouwkaart van de Adviesteam die Roos & van de Werk -samen met het communicatieteam van de Raad- heeft mogen ontwikkelen. Wat eerst een document was van 30 pagina’s staat nu op één vel papier. Alles is in één oogopslag duidelijk voor gemeenten en professionals in de jeugdzorgketen.

Handig. Een poster die je in een handomdraai kan opvouwen en zo in je binnenzak kan steken.
Het Adviesteam van de Raad, altijd bij de hand.

Raad-voor-Kinderbescherming-Adviesteam_Page_1
Raad-voor-Kinderbescherming-Adviesteam_Page_2


loading..