iCapital: Innovatiehoofdstad van Rotterdam

Rotterdam-iCapital-2019-innovation-capital
Rotterdam genomineerd voor iCapital of Europe

De Europese Commissie heeft Rotterdam uitgeroepen als een van de zes iCapital-finalisten. Rotterdam dingt mee naar deze felbegeerde titel in competitie met andere Europese hotspots zoals Antwerpen, Bristol, Glasgow, Nantes en Espoo. Op 25 september wordt in Brussel bekend gemaakt wie van deze zes de prestigieuze iCapital Award 2019 ontvangt en zich de nieuwe innovatiehoofdstad van Europa mag noemen.

Het team van Roos en van de Werk mocht – in nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf, Rotterdam Partners, de Erasmusuniversiteit en anderen – meewerken aan het schrijven van het bidbook. Samen met onze vrienden van Friends for Brands verzorgden wij de realisatie en oplevering van een, fraai vormgegeven, digitaal document dat een onafhankelijke Europese Jury moest overtuigen van de innovatieve kracht van onze stad.

Resilient Rotterdam

Rotterdam staat voor grote sociale, economische en ecologische uitdagingen die vragen om innovatieve oplossingen, waarbij de stad en haar inwoners experimenteren nooit uit de weg gaan. De gemeente heeft de actieve betrokkenheid van de Rotterdammers als basis genomen voor de langetermijnstrategie. Door burgers, beleidsmakers, opvoeders, bedrijven, kennisinstellingen, creatieve pioniers en investeerders te vinden en te verbinden implementeren we gezamenlijk de oplossingen die nodig zijn voor uitdagingen van de 21ste eeuw.

De jury was onder de indruk van de resilient aanpak, waarbij Rotterdam grote veranderingen gebruikt om ongelijkheid in onze stad te verminderen en de Rotterdammers klaar te maken voor de toekomst: “Rotterdam heeft een indrukwekkend track record als het gaat om resilience”, aldus de jury. “Waar alle andere steden die we tot nu toe zagen bij ‘wij’ spraken over de eigen organisatie, heeft Rotterdam het bij ‘wij’ over de Rotterdammers. Het is indrukwekkend hoe jullie de inwoners centraal stellen.

Make it Happen

Het verhaal ademt de ambitie en mentaliteit van het motto van de stad uit: Make it Happen. Wij hebben dit motto vijf jaar geleden bij Roos & van de Werk mogen bedenken. Het is gaaf om te zien hoe mensen er op een positieve manier mee aan de haal gaan en het gebruiken. Make it Happen is niet van ons, maar van de stad, de haven, de bewoners, de bedrijven, de studenten en bezoekers. Het is van iedereen en het weerspiegelt de mentaliteit van de Rotterdammers.

Mensen met een idee.
Die de behoefte zien.
De ruimte pakken.
Ervoor gaan.
En het waarmaken.

loading..