House of Eleonore

Royal-Asscher-House-of-Eleonore

House of Eleonore: positionering, merknaam, visuele identiteit, logo.

House of Eleonore heeft één missie: “Empower women to shine by providing them with fabulous jewelry through an extraordinary relationship.” Dat klinkt veelbelovend, maar dat past ook bij de initiatiefnemers van dit nieuwe juwelenmerk. De Koninklijke Asscher Diamant Maatschappij trok de jonge topondernemer Bernd Damme aan om met een nieuw juwelen-merk de wereld te veroveren.

Traditioneel vakmanschap, een rijke traditie, moderne technologie en vernieuwende marketingconcepten komen samen in de fabuleuze juwelen van House of Eleonore.

House-of-Eleonore-Roos-vandeWerkEen krachtige combinatie

Weinig Nederlandse merken kunnen bogen op zo’n roemruchtige geschiedenis als de Koninklijke Asscher Diamant Maatschappij.

De fameuze ‘Royal Asscher Cut’ kent zijn gelijke niet onder de geslepen diamanten. Het was in 1902 dat het artistieke en innovatieve meesterschap van Joseph Asscher tot zijn recht in het ontwerp ervan. De opvallende achthoekige slijpvorm was bij de mondiale elite gelijk een hit en de eerste cut met een patent in de jaren tot tweede wereld oorlog leidde tot de meteorische stijging van de naam en faam van Royal Asscher.

Met het kloven en slijpen van de Cullinan – de grootste ruwe diamand ter wereld – door Joseph Asscher in 1908 schitteren de diamanten van dit huis in de Britse kroonjuwelen en de Britse koninklijke scepter. Naast het Britse vorstenhuis mag Royal Asscher ook ons eigen koningshuis en de Japanse Keizerlijke familie tot zijn klanten rekenen. Met recht een koninklijk merk. Met recht een merk dat bij de absolute wereldtop hoort. Een merk waar we met recht een bijzonder trots op zijn dat we er voor mogen werken.

House-Eleonore-Brand-Merk

Roos & van de Werk mocht de merknaam voor House of Eleonore ontwikkelen in nauwe samenwerking met Bernd Damme en tekende samen met Taken by Storm voor het ontwerp van de elegante, oorspronkelijke en toch ook krachtige typografie die aan de basis staat van de visuele identiteit van House of Eleonore.


loading..