Het Verhaal van de Stad

Het Verhaal van de Stad: op naar 2037

“De beste manier om de toekomst te voorspellen is door hem samen vorm te geven. Make It Happen.”

Hoe zou Rotterdam er over twintig jaar uitzien als de Rotterdammer het voor het zeggen had? Met die vraag in het achterhoofd is het stadsbestuur van Rotterdam in januari 2017 gestart met het Gesprek met de Stad. Het gesprek over het Rotterdam van 2037 is tot april 2017 gevoerd met iedereen in Rotterdam die er aan mee wilde doen.

Het Gesprek met de Stad.

De vraag hoe we met de toekomst van de stad omgaan, vinden Rotterdammers belangrijk en dat heeft energie en creativiteit losgemaakt. Waarom? Omdat er de komende jaren erg veel verandert in Rotterdam, denk alleen al aan de digitalisering en robotisering, de energietransitie of de culturele samenstelling van onze stad.

Gesprek-met-de-Stad

Caner, Flora, Rafello, Helly, Hanspeter, Betty en Fred vertelden – samen met burgemeester Aboutaleb – meer over de zeven thema’s die centraal stonden in het Gesprek met de Stad en vroegen je om je mening en ideeën met ons te delen. Niet alleen de gemeente, ook veel bewoners, openbare organisaties, instellingen en ondernemingen organiseerden gesprekken in hun wijk, bedrijf of netwerk. Jong en oud, arm en rijk, hoog- en laagopgeleid en mensen van verschillende afkomsten.

Ruim 9.000 mensen deden mee. Ze hebben ons verteld wat ze verwachten van de toekomst, wat hun dromen zijn, en welke ideeën ze hebben om de stad mooier te maken.

 

Het Verhaal van de Stad.

Het werd een avontuurlijke reis met veel positieve reacties, inspirerende verhalen, kansen en soms zorgelijke beelden. Het Gesprek heeft een schat aan informatie en ideeën opgeleverd. Verhalen van grootouders met hun kleinkinderen, werkende moeders, onderwijzers, jongeren en ouderen. Mensen met Nederlandse roots en mensen met een migranten achtergrond. Mensen die ook op straat best even wilden stilstaan om mee te denken. Volwassenen en jongeren die aan wijkgesprekken hebben deelgenomen of aan gesprekken die hun onderneming of school organiseerden.

Alle verhalen en ideeën uit ruim 9.000 gesprekken hebben verzameld, vertaald en opgetekend in 1 verhaal: Het Verhaal van de Stad – Rotterdam in 2037. Dit verhaal van Rotterdam staat boordevol toekomstdromen en inspiratie: in woord, in beeld en in cijfers.

Gesprek-Rotterdam-Verhaalvandestad
Lees het Verhaal van de Stad en gebruik de input. Het is van alle Rotterdammers, voor alle Rotterdammers. Laat je inspireren en gebruik het om je voor te bereiden op je toekomst. Laten we blijven praten. Hand in hand 2037 tegemoet. Wij creëren de toekomst door er zelf vorm aan te geven. Door de woorden om te zetten in daden. Door eerst te dromen en dan te doen.

Want het Gesprek, het Verhaal en deze stad zijn nooit af.

download-magazine

Concept, Ontwerp, Campagne, Regie.

Het Verhaal van de Stad 2037 werd gefaciliteerd door het Rotterdamse Stadsbestuur voor alle inwoners van Rotterdam.
Ontwerp en onderzoek: Roos & van de Werk, IN10, Veldacademie
Tekst en redactie: Mo Kruisman, Ellen, Mannens, Willemijn Sneep, Ilse Breget en Gemeente Rotterdam
Fotografie: Chris Bonis, Hans Reitzema, Rotterdam Branding Toolkit
Foto: Avond aan de Kralingse Plas. Chris Bonis, 2017


loading..