Arm in Arm. Rotterdammers tegen Armoede.

In 2021 lanceert Rotterdam een stadsbrede samenwerking van maatschappelijke organisaties die strijden tegen armoede. Dat doen zij onder de gezamenlijke belofte ‘Arm in Arm. Rotterdammers tegen armoede.’ Het doel van deze samenwerking is om met elkaar nog meer Rotterdammers die hulp nodig hebben te bereiken en te helpen. Veel maatschappelijke organisaties hebben zich al aangesloten en dat aantal zal de komende maanden flink blijven groeien.

Jaar Tegen Armoede

2021 is door het Rotterdamse college uitgeroepen tot Jaar Tegen Armoede. Gedurende het jaar werkt de gemeente samen met Warm Rotterdam en ER IS GENOEG. Zij trekken samen de stad in om maatschappelijke partijen aan elkaar te koppelen en samen te laten werken. Om hun gezamenlijke inspanningen meer zichtbaarheid te geven is het Arm-in-Arm-vignet bedacht. Zo zien Rotterdammers dat er op heel veel plekken hulp voor ze is. Maryse Scheren van Dress for Success kreeg als eerste die het Arm-in-Arm-vignet uitgereikt krijgt door Wethouder Michiel Grauss. Met haar organisatie helpt zij Rotterdammers aan kleding en een goede voorbereiding bij het vinden van een baan.

Iedereen heeft recht op hulp

Mensen raken om allerlei redenen in de financiële problemen, vaak buiten hun eigen schuld. Toch schamen veel mensen zich en hebben ze het gevoel dat zij er alleen voor staan. Alle Rotterdammer die niet goed komen hebben recht op hulp. Dat kan gaan om financiële hulp, maar ook om advies en begeleiding. Hierbij is extra oog voor de meest kwetsbare groepen van onze stad: gezinnen met kinderen, ouderen en jongeren.

Via de website van Arm-in-Arm kunnen Rotterdammers zien welke ondersteuning en regelingen de gemeente biedt, maar ook bij welke organisaties ze terecht kunnen voor hulp.

Rotterdam in actie tegen armoede

In Rotterdam zijn er heel veel organisaties en initiatieven waar Rotterdammers kosteloos terecht kunnen voor hulp. Dat kan gaan om een voedselbank, maar ook om hulp bij verjaardagscadeautjes of contributie voor een sportvereniging. Dat is een unieke kracht van deze stad. Arm-in-Arm maakt hun inspanningen en onderlinge samenwerking zichtbaar en herkenbaar.

Armoede in Rotterdam

In Rotterdam leven 60.000 huishoudens op of rond de armoedegrens. De uitbraak van Covid-19 heeft het er voor hen niet makkelijker op gemaakt. Voor deze Rotterdammers zijn essentiële zaken als verse boodschappen, een goede fiets of schoolspullen niet betaalbaar. Dit leidt tot stress en spanning waardoor de problemen zich opstapelen en verergeren.

Campagne, beeldmerk, strategie en activatie

Het team van Roos en van de Werk ontwikkelde samen met Friends for Brands de communicatiestrategie en het creatieve campagne-concept in tekst, beeld, video en fotografie voor Arm in Arm. Rotterdammers tegen Armoede.


loading..