1plan: Het online hulpmiddel

Roos & van de Werk - 1 plan Kwadraad

1plan

1plan is een online hulpmiddel dat mensen helpt bij het oplossen van problemen in hun dagelijks leven. Denk daarbij aan problemen met het opvoeden van kinderen of het overzichtelijk houden van financiën. Met deze online webapplicatie bepalen gebruikers zelf aan welke doelen ze willen werken. Wanneer het iemand niet lukt zijn doelen te behalen, kan het plan met vrienden of professionele hulp in de omgeving gedeeld worden.

Waarom 1plan?

Kwadraad wilde een online hulpmiddel voor blended hulpverlening, zodat mensen meer houvast krijgen bij de oplossing van dagelijkse problematiek. Het hulpmiddel moet de gebruiker helpen, maar ook professionele hulp vergemakkelijken. Kwadraad wil mensen eigenaar laten zijn van hun probleem én de oplossing. Daarom werkten Kwadraad, VraagWijzer Rotterdam en andere partijen samen aan de productie van deze tool.

Roos & van de Werk ontwikkelde samen met Kwadraad aan de online applicatie voor VraagWijzer Centrum en VraagWijzer Delfshaven. Wij hielpen de applicatie te ontwikkelen vanuit het perspectief en de beleefwereld van cliënten en verzorgden de tekstcreatie en visuele identiteit.


loading..